neděle 16. října 2016

Krůpěj medu pro Verunku

Konečně! Udělala jsem si radost a objednala si mp3 nahrávky mé oblíbené pohádky z dětství - Krůpěj medu pro Verunku. Mívali jsme ji na gramofonové desce a netuším proč, ale nedávno jsem si na ni vzpomněla. Celé to tak nějak souviselo i s názevem mého blogu (podobnost není čistě náhodná). Znáte tuto pohádku?


Byla natočea v jako audio pohádka v roce 1985 a stejně jako většina pohádek, nezestárla ani o den. Navíc se dotýká stále aktuálního tématu, a to je znečišťování přírody a nevážení si darů, které nám dává. Autorem příběhu je Jan Pixa, hudbu složil Milan Baginský. Příběh doplněný o řadu písniček vypráví Petr Nárožný a Jana Dítětová. Dále zde uslyšíme Sylvu Sequensovou (Veruna), Michala Peška (myslivec Jirksa), Tomáš Jurička (princ Honzík) a Marka Ebena (princ Mirek).

Příběh je moderní a poutavý. Odehrává se na ostrově, který je rozdělen na tři země - Zlatovláskov, Sněhurkov a Honzovsko. Jak už to tak bývá, o princeznu Verunku mají zájem všichni mladíci a snaží se ji zachránit poté, co ji bodne včela, kterou na ni poslala Královna přírodních sil (KPS - Kapeska). Zachráni ji jen krůpěj medu ze samotného Úlu Kapesky. A jak to dopadne? Poslechnětě si to - bude se to líbit nejen dětem, ale zaručeně i dospělákům. Mně se to teda teď líbí o něco více než mému synkovi, který ale určitě brzy k tomuto dílu dospěje. Zejména, když mu to budu pouštět pořád cestou v autě!

Podle námětu Jana Pixy byl zinscenován i muzikál s trochu pozměněným názvem - Kapka medu pro Verunku. V roce 2017 jsou plánována 3 představní, takže to vidím na výlet do metropole : )

Jsem poslední dobou nějak sentimentální!

Vaš Ver.

Žádné komentáře:

Okomentovat